Kalle Nettrander

Fysioklinik och Kalle Nettrander – Sjukgymnast och Fysioterapeut i Vellinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo

Mitt namn är Kalle Nettrander och jag är legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast. Jag tog min examen från Lunds universitet 2007. Mina första två år arbetade jag på neurologen på SUS i Malmö. Jag bestämde mig därefter för att söka mig till primärvården där det finns större fokus på rörelse och stödorganen men även olika neurologiska tillstånd. Jag lockades av tanken av få jobba brett med människor i alla åldrar med olika slags symtom och besvär. Jag har jobbat inom primärvården sedan dess i Malmö och Höllviken.

Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och inom mina studier har fokus inom idrottsmedicin och ortopedi. Innan jag studerade för att bli fysioterapeut studerade jag idrottsvetenskap under flera år i Australien vilket jag har en kandidat examen inom. Den utbildningen kompletterade jag med en master från Umeå universitet inom idrottsmedicin.

Jag är specialiserad inom ortopedmedicin (OMI) där jag har en advanced exam. OMI står för: Orthopaedic Medicine Internationell. (Läs mer om OMI) Vilket kan beskrivas som en ämnesfördjupning i muskel och skelettproblematik. Inom OMI är diagnos baserad på anamnes (sjukdomshistoria) och klinisk undersökning. Teknisk undersökning såsom röntgen har ett begränsat värde ibland då det i vissa situationer kan vara missledande och inte förklaringen till dina problem. Men kan vara värdefullt instrument vid misstanke om allvarligare sjukdom eller inför ett eventuellt operativt ingrepp.

Jag har även via OMI utbildat mig inom injektionsbehandling. Där använder man sig av blockader och kortisoninjektioner för att säkerställa diagnos och behandla. För tillfälligt kan jag inte praktisera injektionsterapi under mitt avtal med Region Skåne.

Jag har även en längre utbildning inom akupunkturbehandling samt ett flertal utbildningar inom neurologi och ergonomi m m.

Jag var själv under flera år varit aktiv inom multisport och triathlon men är nu en entusiastisk kitesurfare och innebandyspelare. Försöker  även mig på crossfit med ett morgongäng på lokala gymmet. Annars går min tid åt till det sociala med familj och vänner. Född och uppvuxen i Höllviken och nu boende här med min egna familj. 

Kontakta oss

Då vi jobbar med patienter hela dagarna har vi ibland svårt att svara i telefon men lämna namn och nr så återkommer vi så snabbt vi kan.