Medarbetare

Kalle Nettrander

Legitimerad fysioterapeut med examen från Lunds universitet 2007.

Mina första två år arbetade jag på neurologen på SUS i Malmö. Jag bestämde mig därefter för att söka mig till primärvården där det finns större fokus på rörelse- och stödjeorganen men även olika neurologiska tillstånd. Jag lockades av tanken av få jobba brett med människor i alla åldrar med olika slags symtom och besvär. Jag har sedan dess jobbat inom primärvården i Malmö, Vellinge och Höllviken.

Jag har alltid varit intresserad av människokroppen och i mina studier har fokus legat på idrottsmedicin och ortopedi. Innan jag studerade för att bli fysioterapeut studerade jag idrottsvetenskap under flera år i Australien, vilket jag har en kandidatexamen inom. Den utbildningen kompletterade jag med en master i idrottsmedicin från Umeå universitet.

Jag har specialistkompetens i fysioterapi inom ortopedi och  är specialiserad inom ortopedmedicin (OMI) där jag har en advanced exam. Jag har även via OMI utbildat mig inom injektionsbehandling. Där använder man sig av blockader och kortisoninjektioner för att säkerställa diagnos och behandla. För tillfälligt kan jag inte praktisera injektionsterapi under mitt avtal med Region Skåne. Jag har även en längre utbildning inom akupunkturbehandling samt ett flertal utbildningar inom neurologi och ergonomi mm.                                                                     Sedan 2019 har jag regelbundet utbildat mig inom ultraljudsdiagnostik (MSKUL) som jag även använder i behandlingar med EPTE.  

Jag har själv under flera år varit aktiv inom multisport och triathlon men är nu en entusiastisk kitesurfare. Försöker även mig på crossfit med ett morgongäng på lokala gymmet. Annars går min tid åt till det sociala med familj och vänner. Född och uppvuxen i Höllviken och nu boende här med min egen familj.

kalle
marie

Maria Rendin

Legitimerad fysioterapeut med examen från Göteborgs universitet 2007.

Legitimerad fysioterapeut med examen från Göteborgs universitet 2007.

Jag började min yrkesbana inom primärvården, på inspirerande idrottskliniker i Malmö och var medicinskt ansvarig för Malmös idrottsgymnasier på Malmö Idrottsakademi. 2010 fick jag tillsammans med härliga kollegor möjligheten att vara med att starta upp Kulan Idrottsskadecentrum där jag sedan arbetade fram tills att vi startade FysioKlinik 2019. Jag är idag även anlitad av Svenska Friidrottsförbundet som utbildare och fysioterapeut.

Jag har mitt hjärta i friidrottsvärlden där jag själv under många år var stavhoppare i friidrottslandslaget. Den glädje, inspiration och gemenskap idrotten gett är för mig ovärderlig. Den har även gett mig kunskap och erfarenhet om kroppen och knoppen, om hur de hänger ihop och vikten av att lyssna på de varningssignaler de kan skicka. Hade jag vetat då vad jag vet idag så tror jag att en hel del av de skador som jag själv dragit på mig genom åren kunnat undvikas. Jag har stor förståelse för såväl den ”lilla”- som ”stora” skadan som hindrar den elitsatsande/ aktiva eller glada motionären från att utöva sin idrott/ aktivitet såväl som att fungera i det dagliga livet. Jag jobbar med ett funktionellt synsätt och lägger stor vikt vid idrotts- och motionsrelaterad rehabilitering samt skadeförebyggande träning.

Jag har vidareutbildat mig inom idrottsmedicin och har specialistkompetens inom området. Har även utbildning i ortopedisk medicin (OMI) samt Osteopati, undersökning och behandling inom rörelse- och stödjeorganen, flertalet utbildningar inom dry needling/ IMS, McKenzie, Kinesiotape mfl.

Fritiden tillbringas med familj och vänner. Jag gillar att besöka nya platser samt uppskattar nya upplevelser och utmaningar. Har på senare tid tagit upp några tidigare intressen såsom ridning, segling och padel.

Helle Linck-Riedhamer

Legitimerad fysioterapeut med examen från Schweiz 1990.

Född och uppvuxen i Nord Danmark. Jag har främst jobbat inom primärvården på olika kliniker i Schweiz, Tyskland, Danmark och Sverige.

Som tidigare tävlingssimmare och handbollsspelare har jag en god förståelse för vad det innebär att drabbas av en skada. Dels vad gäller träningsbortfall men även att inte kunna utföra det man tycker allra mest om. För mig är det därför av yttersta vikt att kunna erbjuda en effektiv och snabb rehabilitering samt att hitta alternativa sätt att utveckla/utföra de aktiviteter som patienten vill.

Jag har även ett brinnande intresse och bred kompetens inom långvariga och svårdiagnostiserade smärttillstånd från rörelseapparaten. Ser mig själv lite som en detektiv i kroppen där patienten alltid är i centrum. Jag är väl medveten om att varje skada är unik och att behandling måste väljas baserat på de förutsättningar som finns. Den behandling som väljs är individuell och utarbetad i samråd med patienten. Jag tror på att använda kroppen till det den är till för – just rörelse. Inom mitt arbete med patienten använder jag mig därför ofta av min kunskap inom kroppsanalys enligt JEMS- metoden. En metod där man sätter fokus på just patientens brist i vissa rörelsemönster.

Jag är specialiserad inom Ortopedisk Manuell Terapi OMT där jag har steg III med avslutad examen, samt en påbyggnadskurs inom mobilisation av dysfunktion i käkleden samt osteopati steg I. Jag har även en specialistutbildning inom idrottsmedicin utfärdad i Tyskland.

Min fritid ägnar jag åt funktionell träning, mountainbikecykling, skytte, hundträning, jakt och att vistas i naturen med familjen.

person-dummy
Image-1

Emma Fritz

Legitimerad fysioterapeut med examen från Lunds universitet 2012.

Emma är tjänstledig och väntas åter hösten 2024.

Mina första år som yrkesverksam arbetade jag på ortopediska kliniken på SUS och därefter gick jag vidare till idrottsklinik.

Tidigare landslagsaktiv i friidrott inom 100m häck och mångkamp.

Jag är främst inriktad mot ortopedmedicin (OMI) där jag för tillfället är i full gång med att ta advanced examen. Jag är även utbildad inom idrottsmedicin, dry needling samt ortopediska åkommor hos spädbarn, såsom skallasymmetri och torticollis.

Min passion inom sjukgymnastiken är diagnostik, med rätt diagnos skapar vi goda förutsättningar för en lyckad rehabilitering.

Lukas Petersén

Legitimerad fysioterapeut med examen från Lunds universitet 2023.

Jag är en fysioterapeut som nyligen tagit examen. Jag strävar efter att hjälpa patienter att nå sina mål. Ett bra patientbemötande är av stor vikt för mig. Jag är nyfiken och drivs av att jag ständig vill se och lära mig mer.

Ett stort fritidsintresse jag har är styrketräning och funktionell träning. För några år sedan var jag själv aktiv inom olika sporter som exempelvis innebandy, fotboll och golf. Jag har även på nära håll fått följa skador som kan ske inom ridsporten.

Genom åren har jag sett hur viktigt det är att kombinera styrketräning och funktionell träning i såväl vardagen som inom en specifik idrott för att undvika skador och må bättre både psykiskt och fysiskt.  

För mig är det viktigt att individanpassa rehabiliteringen för varje patient. Ett smärttillstånd eller skada kan ha liknande orsak hos olika patienter, men deras mål och förutsättningar kan se helt olika ut. Rehabilitering behöver därför vara individuell.

På min fritid gillar jag att umgås med vänner, sjunga, spela piano och gitarr. Jag är född och uppvuxen i Vellinge kommun och nu boende i Höllviken.

20230612_180040

Kontakta oss

Då vi jobbar med patienter hela dagarna har vi ibland svårt att svara i telefon men lämna namn och nr så återkommer vi så snabbt vi kan.