Om Fysioklink

Vi är legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster)

Vi som jobbar här är legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster) och till oss kan du söka för alla typer av besvär och smärttillstånd i kroppen t.ex. akuta ortopediska besvär, idrottsskador och kroniska besvär från leder och mjukdelar. 

Vi är främst verksamma fysioterapeuter på Näset som innefattar Höllviken, Vellinge, Skanör och Falsterbo men vi tar även uppdrag utanför Vellinge kommun.

Vår vision är att alla klienter ska få den bästa möjliga behandlingen anpassat till sina besvär och förutsättningar samt ett professionellt mottagande. Inga besvär är för stora eller för små. Alla åldrar är varmt välkomna. Prioriterar du specialistkompetens utan långa väntetider är du varmt välkommen till oss.

Verksamheten är ansluten till Region Skåne. Frikort och högkostnadsskydd gäller. Inget remisstvång

 

 

Föregående bild
Nästa bild

Inför första besöket:

Det krävs ingen speciell klädsel på första besöket men man får ofta i samband med undersökningen ta av sig en del kläder för att en adekvat undersökning ska kunna göras. Ta gärna med eventuella operationsberättelse samt röntgensvar om sådant finns. Det är även bra om du kan berätta om vilka läkemedel man tar och ev sjukdomar. Det varierar hur lång tid det första besöket tar men räkna med 30-45 min.
Manipulation rygg

Behandlingsformer:

På FysioKlinik använder vi oss av behandlingsformer enligt OMI så som manipulationer, traktioner, mobilisering, stretching av ledkapslar, tvära friktioner och profylaktiska åtgärder.

Andra behandlingsformer som används på FysioKlinik är osteopati, träning i förebyggande eller i rehabiliteringssyfte, McKenzie främst för rygg och nacke.
Akupunktur eller IMS (intramuskulär stimulering) ges vid olika smärttillstånd men även vid vissa mer specificerade belastningsskador av muskulatur/ senor samt slemsäckar och vid migränbesvär. Kinesiotejp och sporttejp används för att stabilisera, minska eller öka funktion av en mjukdelstruktur eller led.

Töjning

Områden som behandlas:

På FysioKlinik erbjuder vi undersökning, rehabilitering och behandling av smärtor och skador i kroppens muskler och leder. Vi rehabiliterar allt från idrotts- och motionsskador till artros- och balansproblematik.

Diagnos blir baseras på anamnes (sjukdomshistoria) och den kliniska undersökningen. Därefter påbörjas behandlingen i samråd med dig.

Manipulation nacke

Kontakta oss

Då vi jobbar med patienter hela dagarna har vi ibland svårt att svara i telefon men lämna namn och nr så återkommer vi så snabbt vi kan.